Cursussen Eindhoven

Vanaf 1 maart 2014 bundelen Marcel Nijland van Canine Kynologisch Advies en, Mirelle Koper en Veronique van Delen van Hond en Gedrag in Eindhoven hun krachten om te komen tot een breder, vollediger en continu aanbod aan cursussen, workshops, gedragstherapie en andere advisering op kynologisch gebied.

Groepslessen worden gegeven op het trainingsveld aan ‘t Bokt 13a in Eindhoven (linkje naar routekaartje (hond en gedrag) Lestijden spreken wij graag met u af zodat we samen met u kunnen bekijken in welke groep u en uw hond het beste passen. Op de locatie in Eindhoven kunt u diverse cursussen volgen:

Puppycursus
Maandag 19.00-19.50 aanmelden
Dinsdag 18.00-18.50 aanmelden
Woensdag 18.30-19.30 aanmelden
Zaterdag aanmelden
Basis gehoorzaamheid
Maandag 20.00-20.50 aanmelden
Woensdag aanmelden
Donderdag aanmelden
Zaterdag aanmelden
Uitvallen aan de lijn
Maandag 18.00-18.50 aanmelden
Basis Gebruikshond
Dinsdag 19.00-20.30 aanmelden: info@marcelnijland.nl

Beginners- /gevorderden Behendigheid (Agility): meer info

PUPPYCURSUS

Er zijn een tweetal puppycursussen te volgen waarbij gebruik gemaakt wordt van moderne, positieve trainingstechnieken(o.a. met behulp van directe beloningen of een clicker). Het programma omvat het netjes aan de lijn lopen, komen, zitten , liggen en loslaten. Daarnaast worden er coördinatieoefeningetjes en spelvormen aangeboden. We hanteren een open instroom zolang er voldoende plaats is.

BASIS GEHOORZAAMHEID

In deze cursus bouwen we de resultaten van de puppycursus verder uit. De training is wederom gebaseerd op positieve methodes. In deze cursus komen oefeningen als aangelijnd en los volgen, liggen en blijven liggen, en apporteren aan de orde. Ook hier hanteren we de open instroom. Voorwaarde om in te kunnen stromen is een basis gehoorzaamheid en geen serieuze agressieproblemen. Wanneer u deze wel met uw hond ondervindt, adviseren we eerst een individueel consult en aansluitend een cursus 'Uitvallen aan de lijn'.

uitvallen

UITVALLEN AAN DE LIJN

Niet alle honden zijn even gemakkelijk gehoorzaam te krijgen. Het zijn ook zeker niet altijd 'fouten van de eigenaar' als de hond zich lastig aan de lijn gedraagt. De waarheid is dat er een flink aantal honden zijn, en dan vooral reuen, die op volwassen leeftijd lastig worden naar andere honden. Bij een gewone gehoorzaamheidstraining valt deze categorie honden vaak buiten de boot omdat ze de les 'verstoren'. Canine Kynologisch Advies verzorgt trainingen in groepjes van drie tot maximaal vijf honden, waarbij met name op zelfbeheersing en correct volgen getraind wordt. Als voorwaarde is een individueel gedragsconsult vereist, zodat het probleem precies in kaart gebracht wordt en de risico's tot een minimum beperkt kunnen blijven. In het geval van gevaarlijke agressie is het mogelijk de honden in omheinde verblijven te trainen.

BASIS GEBRUIKSHOND

Deze training is gebaseerd op het programma 'Basis Zoekhonden' van de Koninklijke Nederlandse Politiehondenvereniging (KNPV). We trainen op een hoge mate van gehoorzaamheid, apporteren en zoeken, behendigheids- en stabiliteitsoefeningen. Daarnaast komen er elementen uit het reddingshondenprogramma aan de orde. Het is een programma voor wie het uiterste uit zijn of haar hond wil halen.

SPEUREN

Voor hen die wat verder willen met hun hond is er de mogelijkheid een speurtraining te volgen. Speuren is een fascinerende sport waarbij de hond uiteindelijk de leiding gegund wordt in dit spel. Speuren is geen 'kijksport', je moet het doen. De hond toont gedurende de training meer en meer zijn wereld van geuren. Informeer naar de mogelijkheden. Juist in het speuren gaat u ontdekken waarom trainen op basis van beloning uiteindelijk tot het beste resultaat gaat leiden.