Op verzoek van Marcel Nijland en i.s.m.Gaëlla van Walraven van de afdeling Master of Companion Animals van het Department of Animals in Science and Society, Utrecht University loopt er van April 2018 – tot July /August 2018 een onderzoek onder pups tussen de leeftijd van 8 tot 12 weken. Het doel van het onderzoek is de invloed te onderzoeken van achtergrondgeluiden en hoe ze de trainbaarheid van een jonge pup beïnvloeden.

Het onderzoek loopt op 3 verschillende hondenscholen (Hondenschool Doggies in Schijndel, Hondenschool In 't Veld in Haaren en Canine Kynologisch Advies in Eindhoven)

 

Wat is de vraag aan jullie als toekomstige pup eigenaren……………..?

Allereerst is het goed om te stellen dat er geen 'experiment' gedaan wordt. De pups worden tijdens de lessen getraind volgens de positieve methode, zoals op deze hondenscholen gebruikelijk is. De hondenscholen verschillen in één enkel facet van de training waarnaar onderzoek gedaan wordt. De pups worden 2x getest op hun reactie op een onverwachte, milde prikkel. Er wordt met één 'variabele' verschil gemaakt: het uitvoeren van de opdracht 'Kom hier' onder invloed van onbekende, onverwachte milde prikkel. 

  • We vragen een kleine inspanning om aan de twee testmomenten mee te werken op de testlocatie in Haaren
  • Daarnaast is het van belang dat je je vrij strikt aan de trainingsinstructies houdt die je mee krijgt bij deelname
  • Deze instructies omvatten gewone puppy gehoorzaamheidsoefeningenvolgens een voorgeschreven benadering
  • Wil je ook meewerken aan deze nuttige test?

Krijg je binnenkort een pup met de leeftijd van 8 weken, dus met geboortedatum vanaf 14 maart 2018?

Dan zijn we op zoek naar jou! Je krijgt gedurende de testperiode uitgebreide informatie van ons en u bent verzekerd van een gecontroleerde en zorgvuldige test met deskundige personen.

Wat moet je doen? Je kan gewoon inschrijven via onze website via onderstaande link; http://www.hondenschooldoggies.nl/puppycursus/ geef daarbij aan dat je graag mee wilt werken aan de puppytest.

Of door je aan te melden via info@marcelnijland.nl of anjo@in-t-veld.nl

Puppycursus gebruikshonden

We hebben weer plaats in onze puppy speurgroep in Schijndel. Aanmelden kan via info@arcelnijland.nl of info@hondenschooldoggies.nl 

 

Slecht weer?

Ook wanneer de weersverwachtingen slecht zijn gaan de trainingen door. Bij extreem slecht weer wordt de les op het veld vervangen door een theorieles in de keet. Het kan daarbij handig zijn als u de hond eventueel in een bench in de auto onder kunt brengen.

Met vriendelijke groet,

Marcel Nijland