Zoals veel mensen die van dieren hun beroep gemaakt hebben ben ik vanaf mijn vroege jeugd met dieren bezig. Vanaf mijn tiende jaar waren dat voornamelijk honden, eigen honden, honden van de buren, allerlei honden.

In al die jaren heb ik me uitgebreid bezig gehouden met het trainen van honden voor verschillende sporten, zoals behendigheid, G&G, flyball, speurhonden, politiehonden en zelfs een lawinehond.

Daarnaast heb ik in totaal bijna 3000 honden met gedragsproblemen in mijn praktijk gehad. Door deze ervaring ben ik goed in staat om aan u uit te leggen wat de mogelijkheden zijn met uw hond en in combinatie met u als eigenaar. Deze combinatie van u en uw hond is altijd belangrijk om tot een goed resultaat te komen.

Onze trainingsfilosofie is dat het trainen van honden leuk en positief moet verlopen waarbij het trainingsproces centraal staat. Als je als eigenaar het spel in de training ziet en de communicatie met je hond centraal stelt, wordt trainen leuk. Trainen is ook een systematisch proces waarvoor kennis en vaardigheid noodzakelijk zijn. Systematisch trainen leidt tot een gewenst resultaat. We helpen jullie graag om de training leuk en planmatig te laten verlopen en je doelstellingen te behalen.

Het verspreiden van kennis is een belangrijke drijfveer voor mij. Daarom schrijf ik en geef ik workshops. Honden zijn tenslotte ontzettend leuk en het is zonde als er in hun toch wel korte leven dingen onnodig misgaan. 

Van origine ben ik humaan fysiotherapeut en nu praktizerend dierfysiotherapeut. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in beweging en de fysieke kanten van de hondensport. Mijn eerste boek Hondse Hoogstandjes heeft dit ook als onderwerp. Hierin heb ik mij via de opleiding dierfysiotherapie verder ontwikkeld. Door deze combinatie van dierfysiotherapie,gedragsbegeleiding en jarenlange ervaring op het gebied van hondensport ben ik goed thuis op de gebieden van africhting, training en blessurepreventie en behandeling.

Ward Nijland zit in de eindfase van zijn studie biologie met als specialisatie ´MSc Animal adaptation and behavioural biology´. Samen met zijn input willen we de presentaties sterker maken en wetenschappelijk beter onderbouwen. Hij gaat op zoek naar ontwikkelingen in de biologie die voor hondenliefhebbers van belang zijn. Daarnaast worden een aantal biologisch georienteerde onderwerpen verder uitgewerkt, zoals zintuigfysiologie en gedrag.

Zijn deskundigheid als bioloog kan ingeschakeld worden voor onderwerpen op het vlak van dierfysiologie, adaptatie en interactie met de omgeving en diergedrag.