Wat is de doelstelling van de
Marcel Nijland Academie

Voor velen is actief bezig zijn met de hond een gezonde en actieve hobby. Zoals wij na het sporten soms wat extra zorg nodig hebben kan ook de hond wat extra zorg nodig hebben. De Marcel Nijland Academie is gestart omdat er een vraag bestaat naar goed onderbouwde, diepgaande kennis over training en verzorging van de (sport-)hond. Onze doelstelling is dus het aanbieden van cursussen op het gebied van training en sportverzorging van honden. Kennis van het hondenlichaam en kennis van belasting en de belastbaarheid van het hondenlichaam is cruciaal om goed advies te kunnen geven aan cursisten en cliënten. We richten ons dus met name op mensen die meer hierover willen leren. Je kunt hierbij denken aan:

  • Instructeurs en puppyinstructeurs
  • Hondensporters en hondensport instructeurs
  • Gedragstherapeuten
  • Mensen die op enigerlei wijze therapeutisch met honden bezig zijn

We vinden praktische vaardigheden belangrijk. Om op de praktijkdagen goed voorbereid te kunnen starten wordt de theorie via online modules aangeboden. Op de praktijkdagen kunnen we ons dan focussen op het aanleren van vaardigheden en eventuele nieuwe ontwikkelingen aanbieden. Op deze dagen is er vanzelfsprekend ook gelegenheid om vragen te stellen. U vindt de data onderaan deze pagina.

De Marcel Nijland Academie biedt kennis en vaardigheden die elders niet gemakkelijk te verkrijgen is voor hondenliefhebbers.

Geef je training, ben je instructeur of ben je zelf actief op het gebied van hondensport dan is deze academie iets voor jou. Onze eerste volledige opleiding is de opleiding tot HONDENSPORTCOACH. Deze opleiding is door het CKI van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied geaccrediteerd met 55 punten in categorie A. In deze opleiding leer je de bewegingen van een hond te observeren en analyseren. Aan de hand van een sterkte-zwakte analyse leer je vervolgens hoe je de hond planmatig kunt trainen en verbeteren.

De inhoud van deze opleiding bestaat uit een twee modules e-learning waarin de theorie besproken wordt die zeer wenselijk is om de praktijkdagen te kunnen volgen. In de presentatie wordt de theorie uitgelegd. Op de praktijkdagen leer je de theorie te zien en toe te passen op de hond. We gaan dus praktisch aan de slag. Er is tevens de mogelijkheid tot vragen en desgewenst wordt er aanvulling van de stof uit de e-learning gegeven. Door deze koppeling van theorie en praktijk bieden we een complete opleiding en tevens de tijd om het in je eigen tempo te leren. U kunt alles nalezen in het boek Bewegingsleer van de Hond.

De volgende praktijkdagen zijn:

Observatie en analyse gangwerk: 03-03-’24 en 15-09-’24

Functionele training van het prestatievermogen: 10-03-’24 en 22-09-’24

Casuïstiek: 24-03-2024 en 29-09-’24