Video’s

We laten in de onderstaande video’s iets van onze training zien met uiteenlopende rassen. Iedere hond heeft zijn eigen karakter en aanpak. Toch doen alle pups het goed bij een planmatige, opbouwende en op beloningen gebaseerde training. We helpen u graag bij het vaststellen van uw doelen en de training van uw hond. Privé trainingen en puppy cursussen worden bij ons ondersteund met trainingsinstructies en video’s.

In deze video wordt de 10 weken jonge Duitse Jachtterriër Pretzl getraind in een omgeving met afleiding. Het eerste verwijsoefeningetje gebruik ik graag als ‘focusoefening’ zodat ze zich kan concentreren en niet te veel van de omgeving ziet. Dit hondje is erg prikkelgevoelig zoals ook blijkt als ze naar het meisje toespringt.

In deze video van de Beauceron pup Byblos van 3,5 maanden jong laten we enkele verschillende fases van de training zien, van het eerste begin tot de opbouw met afleiding
Als de oefeningen goed aangeleerd zijn is het goed mogelijk om met extreme afleiding te oefenen met jonge pups, zoals met Jacky in de stationshal van het centraal station in Eindhoven. Dit resultaat is na ruim een week trainen bereikt.
Asta is een Berner Sennen pup van 13 weken jong. Ook Asta is in staat om grote afleidingen zoals de kat en de eenden te weerstaan.
Hier ziet u Pretzl op de leeftijd van 1 jaar tijdens een speurtraining. Ze is goed gefocused en in staat grote afleidingen te weerstaan tijdens deze moeilijke oefening. Dit wordt bereikt door van pup af aan afleiding onderdeel te laten uitmaken van je training.
Mechelse herder pup Mac is hier 15 weken oud. Op deze video geven we een demonstratie van de oefeningen waar we op dat moment aan werken: vooruitsturen, apporteren en speuren. In principe is het mogelijk om een pup binnen enkele weken gehoorzaam te maken en door te gaan met voor de pup leuke, spannende oefeningen. Zo maak je de training afwisselend en spannend.